Vroeger toen ik nog een beginnend plaaggeestje was ik vaste klant bij het centraal station in Rotterdam. Rijen met wachtenden stonden er altijd voor de verkoopbalies. Ik zocht mij een nogal vers uitziende kaartjesverkoper uit en schaarde mij in de wachtrij. Eenmaal aan de beurt vroeg ik aan die knul een retourtje. Waarheen dan, was de tegenvraag. Nou gewoon, hierheen natuurlijk. Maar u zult dan toch eerst ergens heen moeten om dan weer terug te kunnen komen, was zijn verweer. Nee zei ik, wil ik niet. Ik wil hier weg en dan terug naar huis. Er werd in mijn rug gepord dat ik niet zo slap moest ouwehoeren want de achterop komende 300 man wilden ook met de trein mee. Doe dan maar een enkeltje Schiedam, zei ik. Bijna liep de kaartverkoper gillend weg toen een ervaren dame zijn plaats in nam en mij het gevraagde kaartje verkocht. En nu weg wezen ja? Siste ze door het doorgeefluik, wij hebben meer te doen! Ja mevrouw, zei ik en zocht mijn trein op.

Tegenwoordig moet je uitkijken met wie je grapjes maakt want er kunnen niet zoveel mensen meer tegen een geintje. Van de week bijvoorbeeld vereerde ik mijn geliefde warenhuis met een bezoek en vergat hierbij natuurlijk niet om twee van hun overheerlijke rookworsten mee te nemen. Achterin de hoek hing een bord waarop stond: “informatie balie.” Een oudere dame deed zo te zien haar beklag. De baliemedewerkster liet de dame praten om er vervolgens niet naar te luisteren. Toen de vrouw wegliep ging de baliemedewerkster met haar collega in een deuk.

Onschuldig als ik ben melde ik mij aan de balie. De medewerkster veegde de laatste vreugdetraan met haar handen af en kwam naar mij toe; ze vroeg of ze mij kon helpen. Jawel, zei ik. Ik wil graag informatie hebben. Het bleef even stil bij haar. Waarover, vroeg ze? Nou gewoon, informatie zoals hierboven op dat bord staat. Dus informeer mij maar. Maar dan moet het toch ergens over gaan, legde zij mij uit. Dat staat er niet bij geschreven, zei ik. Maar wat voor informatie heb je zoal? Ohw nou van alles, zei ze, maar als ik niet weet waarover u geïnformeerd wilt worden dan kan ik u niet helpen. Dat vind ik nu zo jammer he, ik wil serieus geïnformeerd worden, over van alles en u weigert gewoon om mij van dienst te zijn? Heeft u hier ook een meldpunt voor klachten? Nou ja meneer, maar als u dat zo graag wilt dan is het hier om de hoek. Ik draaide mij om en liep de hoek om naar buiten, naar de parkeergarage.

Arm kind dacht ik, die doet nu hoogstwaarschijnlijk haar beklag bij haar chef terwijl er helemaal geen klacht binnenkomt. Hoe zou zij zich daar uit redden? Moet ze maar geen oudere vrouwen achter hun rug uitlachen.


15 reacties

SIMBA · 8 november 2006 op 13:34

[color=00CC00]Ik hoop dat die oudere mevrouw heeft meegenoten 🙂 [/color]

arta · 8 november 2006 op 18:27

Lekker leesbaar!
Erg om gelachen!
Voor meer informatie: http://www.arta.nl
🙂

Prlwytskovsky · 8 november 2006 op 18:37

@Arta hij gaat lekker: die link werkt niet.

Estrella · 8 november 2006 op 18:44

“Vroeger toen ik nog een beginnend plaaggeestje was”…een ettertje in de dop dus, dat maakt je nu tot..? 😀
Met een big smile gelezen!

arta · 8 november 2006 op 18:51

@ prlwytskovsky: Die verwijzing was een geintje!
Je krijgt er net zoveel informatie op, als bij de gemiddelde informatiebalie! 😛

Estrella · 8 november 2006 op 18:52

@ Arta: Hahahaha! BlonT als ik ben zat ik er ook al heftig op te klikken… :laugh:

Prlwytskovsky · 8 november 2006 op 19:04

@Arta: ik heeft gelache. 😛

pally · 8 november 2006 op 21:50

mooie grapjas ben jij!
Ik moest wel lachen, maar je moet niet gek opkijken als je nog eens een klap voor je kanis krijgt….. 😀 😀 😀

Li · 8 november 2006 op 21:52

[quote]Vroeger toen ik nog een beginnend plaaggeestje was[/quote]

Wat een heerlijke startzin!

Ik hoop dat je nog veel grapjes blijft maken.
Kijk uit voor blauwe ogen 😮

Li

DriekOplopers · 8 november 2006 op 22:13

Werkelijk weergaloos! Ik heb gebruld van het lachen! Een retourtje hierheen. Méésterlijk. Hulde! :laugh: :laugh: :laugh:

Echt super!

Keep up the good work, zoals de Fransen zeggen. Althans, de Fransen die het Engels goed beheersen… 😀

Driek

KawaSutra · 8 november 2006 op 22:15

Vooral blijven schrijven dan kan ik blijven lachen. 😛

senahponex · 9 november 2006 op 00:09

:laugh: :laugh: :laugh: Je blijft onnavolgbaar leuk

WritersBlocq · 9 november 2006 op 11:23

je bent geweldig, maar beschikt niet over genoeg informatie anders had je dit:
[quote]en vergat hierbij natuurlijk niet om twee van hun overheerlijke rookworsten mee te nemen. [/quote] niet gedaan want wie eet er nou worst die gemaakt is van biggetjes die zonder verdoving worden gecastreerd? 😮 😡 🙁

Shitonya · 9 november 2006 op 16:41

vrij amusant

Prlwytskovsky · 11 november 2006 op 00:03

@WB: ik begrijp je bezorgdheid en je bent de tweede die mij hierover informeerd. Maar helaas: zolang ze deze worsten verkopen blijf ik grootverbruiker! Ik moet per slot van rekening op mijn gewicht letten.

@Iedereen: Hartstikke leuke reacties, doet mij goed. Bedankt.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder